Tandrøntgen

Tandrøntgen

Hvis det mistænkes at dit kæledyr har et tand- eller mundhuleproblem vil det ofte være nødvendigt at tage et eller flere røntgenbillede for at identificere sygdom i tænder eller kæbe. 

En tandrøntgenundersøgelse har den fordel, at den kan hjælpe med at afdække problemer, der befinder sig under tandkødsranden, og som derfor ikke kan ses ved en almindelig klinisk undersøgelse.

Fuld narkose
Undersøgelsen foregår i fuld narkose. Den kan enten være planlagt på forhånd, fordi dyret viser tegn på fx en tandbyld, eller blive tilføjet til en tandbehandling, hvis der viser sig tegn på problemer, når man får undersøgt mundhulen nærmere.

Eksempler på lidelser, der kan bekræftes med tandrøntgen, er tandbylder, parodontose og ORL  (odontoclastic resorptive lesion). Sidstnævne er en smertefuld ødelæggelse af tandemaljen, der relativt hyppigt ses hos katte.

Derudover anvendes tandrøntgen til at kontrollere, at alle rester af en tand er fjernet efter en tandekstraktion.

Netdyredoktors nyhedsbrev Vi er en del af VetFamily, som står bag Netdyredoktor. Få nyheder om kæledyrs sundhed, symptomer og behandling.

Du modtager faglig information, tips og tricks og gode tilbud 2-4 gange om måneden. Nye abonnenter får en rabatkode på 10% til webshoppen.