Tandekstration

Fjernelse af tænder

På Skovshoved Dyreklinik ønsker vi altid at bevare et sundt og fuldt tandsæt hos din hund eller kat. I tilfælde af, at en tand er skadet eller inficeret, vil tanden ofte være så smertevoldende, at det er en bedre løsning at fjerne den.

Tænderne hos hund og kat har en, to eller tre rødder. Afhængigt af hvilken tand der er tale om, vil man vælge forskellige teknikker til at ekstrahere (fjerne) tanden.

Er der f.eks. tale om en flerrodet tand, deles tanden med et lille bor, så tanden kan ekstraheres én rod ad gangen. Inden tanden deles og ekstraheres, laves en lille flap af tandkødet, der efterfølgende kan sys på plads over hullet, hvor tanden tidligere var. Dette giver en bedre og mindre smertefuld heling for dyret. I ugerne efter en sådan operation bør dit kæledyr ikke tygge på hårde ting.

Netdyredoktors nyhedsbrev Vi er en del af VetFamily, som står bag Netdyredoktor. Få nyheder om kæledyrs sundhed, symptomer og behandling.

Du modtager faglig information, tips og tricks og gode tilbud 2-4 gange om måneden. Nye abonnenter får en rabatkode på 10% til webshoppen.