Korsbåndsskader

Korsbåndsskader

Korsbåndet er et ledbånd der sidder inde i knæledet. Det består af 2 bånd (det forreste og bagerste) og sørger for stabilitet i knæledet, når dette bøjes og strækkes.  
Den hyppigste ortopædiske lidelse hos hund er sprængning af det forreste korsbånd. Ofte kompliceres lidelsen med beskadigelse af menisken, da denne udsættes for øget belastning på grund af instabilitet i knæet. 

Ubehandlet vil lidelsen ofte føre til varig halthed, og vi anbefaler derfor altid en kirurgisk løsning af skaden.

Klinikken udfører flere forskellige teknikker til løsning af problemet. De 2 teknikker vi typisk anvender er TTA (Tibial Tuberositas Advancement) og lateral stabilisering med Arthrex anchor corkscrew fiberwire. Hvilken teknik der anvendes afhænger af patients størrelse. 

TTA har hurtigt vundet indpas som en af de mest anvendte teknikker til operation for korsbåndssprængninger i verden.
Det er en dynamisk teknik som neutraliserer belastningen på det forreste korsbånd. Teknikken anvendes her i klinikken primært til hunde over 10-15 kg.

Netdyredoktors nyhedsbrev Vi er en del af VetFamily, som står bag Netdyredoktor. Få nyheder om kæledyrs sundhed, symptomer og behandling.

Du modtager faglig information, tips og tricks og gode tilbud 2-4 gange om måneden. Nye abonnenter får en rabatkode på 10% til webshoppen.