Når hunden eller katten klør

Hudbetændelse og pelstab

På Skovshoved Dyreklinik møder vi dagligt både hunde og katte, der er generet af problemer fra huden. Problemerne spænder fra en let sæsonbetinget kløe til mere alvorlige hudbetændelser og pelstab kombineret med kraftig kløe. 

For at hjælpe dit kæledyr bedst muligt er det vigtigt at forsøge at finde årsagen til hudproblemet. På denne måde vil man kunne vælge den mest målrettede behandlingsmetode.

Årsagerne til hudproblemer vil ofte være at finde indenfor 4 hovedgrupper:

  • Parasitter
  • Hudbetændelser
  • Allergi/overfølsomhed
  • Endokrinologiske lidelser

Systematik

Det er vores mål at være systematiske i den kliniske undersøgelse af kæledyret og i indsamlingen af materiale til diagnostiske undersøgelser. Systematik er vigtigt for at undgå at overse symptomer, men kan samtidig være medvirkende til, at udredningen af et hudproblem kan strække sig over en længere periode og ikke blot kan afsluttes efter et enkelt konsultationsbesøg.
En udredning af et hudproblem kan bla.a involvere skrab i huden, hårpluk, svaberprøver og blodprøver.

Behandling

Behandling af et hudproblem afhænger af diagnosen. Nogle hudproblemer som f.eks. allergi kan involvere flere forskellige behandlingsformer og kan strække sig over længere tid. Vi tilstræber altid at have en tæt dialog gennem hele forløbet, da vi mener, at det bedste resultat for dit kæledyr opnås igennem en fælles indsats. 

Se mere omkring:

Allergi
Parasitter
Diagnostik
Netdyredoktors nyhedsbrev Vi er en del af VetFamily, som står bag Netdyredoktor. Få nyheder om kæledyrs sundhed, symptomer og behandling.

Du modtager faglig information, tips og tricks og gode tilbud 2-4 gange om måneden. Nye abonnenter får en rabatkode på 10% til webshoppen.