Tænder

Tænder

Tandproblemer hos hund og kat er et område, der gennem de seneste år har fået mere opmærksomhed fra dyrlæger og dyreejere. 

Det kan betyde nedsættelse af dit kæledyrs livskvalitet, hvis der er problemer med tænder eller mundhule. Desværre udvikler problemerne sig ofte over længere tid og symptomerne komme snigende - Derfor kan det være svært for en ejer at få øje på problemet.

 

Sådan gør vi...

På Skovshoved Dyreklinik vil vi altid forsøge at evaluere tænder og mundhule i forbindelse med fx sundhedsundersøgelser og vaccinationer. I mange tilfælde er en fuld narkose dog nødvendig for at kunne udføre en grundig og dybdegående undersøgelse. 

Nogle problemer vil være nemme at få øje på, fx en knækket tand efter fald eller påkørsel, mens andre problemer gemmer sig under tandkødsranden og derfor kun vil være synlige efter et tandrøntgenbillede. Som eksempler på sådanne "skjulte" lidelser kan nævnes tandbylder ved tandens rodspids eller parodontose.

 

Netdyredoktors nyhedsbrev Vi er en del af VetFamily, som står bag Netdyredoktor. Få nyheder om kæledyrs sundhed, symptomer og behandling.

Du modtager faglig information, tips og tricks og gode tilbud 2-4 gange om måneden. Nye abonnenter får en rabatkode på 10% til webshoppen.