Undersøgelser på Skovshoved Dyreklinik

Diagnostiske undersøgelser

Afhængigt af hvad dyret fejler, kan de fleste undersøgelser laves med det samme i klinikken. Enkelte kræver dog sedation eller bedøvelse. I disse tilfælde bliver dyret indleveret om morgenen og hentet igen efter endt undersøgelse.

Skovshoved Dyreklinik laver selv en lang række undersøgelser. Det korter behandlingsforløbet ned og minimerer omkostningerne.

Typer af undersøgelser

Tapetest: Der tages celler fra dyrets hud, ører osv. Opsamles med et stykke klart tape og farves med en specialfarve. I mikroskopet kan man derefter bestemme, hvilke typer celler, bakterier og svampe der evt. er til stede i præparatet.
Undersøgelsen er smertefri.

Kæmning: Pelsen kæmmes for tegn på loppeekskrementer og skæl. Smertefri undersøgelse.

Svaber: En vatpind føres henover det sår eller hudområde, man ønsker undersøgt. Ved farvning og mikroskopi, eller ved dyrkning på et laboratorium, kan man bestemme, hvilke mikroorganismer der er til stede. Dyrkningen vil ofte kombineres med en resistensundersøgelse, der kan vise, hvilken type antibiotika der vil være det bedste valg til netop denne infektion.

Testen er oftest smertefri, men tages den fx fra et betændt, ømt øre, kan det medføre gene for dyret. I disse tilfælde vil man vurdere, om dyret har gavn af beroligende medicin.

Hudskrab: Overfladiske eller dybe hudskrab. Typen af skrab afhænger af, hvilken organisme man leder efter. Med et skalpelblad eller en skarp ske skrabes i huden, hvorefter man kan undersøge cellerne i mikroskop. De fleste dyr finder sig i at blive skrabet, men er der tale om mange skrab fra ømme hudområder eller områder tæt på øjne eller ører, kan dyret beroliges med medicin før undersøgelsen.

Blodprøve: Tages oftest i forbenet. Benyttes i forbindelse med diagnostik af visse allergier og endokrinologiske lidelser. Prøven giver kortvarig gene fra nålestikket, men stort set alle dyr finder sig i dette uden problemer.

Netdyredoktors nyhedsbrev Vi er en del af VetFamily, som står bag Netdyredoktor. Få nyheder om kæledyrs sundhed, symptomer og behandling.

Du modtager faglig information, tips og tricks og gode tilbud 2-4 gange om måneden. Nye abonnenter får en rabatkode på 10% til webshoppen.