Tandudtræk

Tandudtræk

Selvfølgelig ønsker man at bevare et sundt tandsæt hos sin hund eller kat. Men er en tand skadet eller inficeret, vil den i mange tilfælde være så smertevoldende, at det er en bedre løsning for dyret at vælge en tandudtrækning.

Tænderne hos hund og kat har en, to eller tre rødder. Afhængigt af hvilken tand der er tale om, vil man vælge forskellige teknikker til at trække tanden ud (= ekstrahere tanden).

Er der fx tale om en flerrodet tand, vil man vælge at dele tanden med et lille bor, så tanden kan trækkes ud én rod ad gangen. Inden tanden deles og trækkes ud, laves en lille flap af tandkødet, der efterfølgende kan sys på plads over hullet, hvor tanden tidligere var. Dette giver en bedre og mindre smertefuld heling for dyret. I ugerne efter en sådan operation bør dyret ikke tygge på hårde ting.

Netdyredoktors nyhedsbrev Vi er en del af VetFamily, som står bag Netdyredoktor. Få nyheder om kæledyrs sundhed, symptomer og behandling.

Du modtager faglig information, tips og tricks og gode tilbud 2-4 gange om måneden. Nye abonnenter får en rabatkode på 10% til webshoppen.