Albueledsartrose

Albueledsartrose

Albueledsdysplasi er en af de alvorligste ortopædiske sygdomme hos hunden. 

Man har fortsat en mangelfuld viden om den egentlige sygdomsudvikling. I de fleste tilfælde er der dog tale om en inkongruens mellem radius og ulnas ledflade, men der findes også kontroversielle fund der tyder på, at andre forhold også kan have indflydelse (muskeltræk, ledfladevinkler m.m.).

Den hyppigste manifestation er FCP (fragmenteret coronoid proces), derpå OCD (Osteokondrose) og til sidst UAP (ununited anconeus proces).

En beslægtet lidelse er UME (ununited medial epikondyl) ses ligeledes i sjældnere tilfælde. Denne tilstand ligger dog udenfor leddet men i nær tilknytning til dette.

Langt de fleste albueledsdysplasier diagnostiseres og opereres via artroskopi, hvilket er en minimal invasiv teknik der gør rekonvalacensen betydelig mindre generende for både hund og ejer.

Opfølgning efter operationen med kondroprotektiv/regenerativ behandling er vigtig.

Netdyredoktors nyhedsbrev Vi er en del af VetFamily, som står bag Netdyredoktor. Få nyheder om kæledyrs sundhed, symptomer og behandling.

Du modtager faglig information, tips og tricks og gode tilbud 2-4 gange om måneden. Nye abonnenter får en rabatkode på 10% til webshoppen.